Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a preselectat sapte banci de investitii din cele 10 care au depus scrisori de intentie pentru oferirea de consultanta financiara in procesul de privatizare a Societatii Nationale Radiocomunicatii (SNR), informeaza un comunicat al MCTI.

Institutiile ramase in cursa sunt Credit Suisse First Boston Europe Limited, CA-IB Corporate Finance Beratungs, Societe Generale Corporate Finance Advisory si Rothschild&CIE, dar si consortiile HSBC Bank si European Privatization and Investment Corporation, Raiffeisen Investment AG si Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, respectiv BNP PARIBAS Corporate Finance si Central Europe Trust Company Ltd.

Candidatii eliminati sunt Goetzpartners Corporate Finance GmbH, PricewaterhouseCoopers, precum si consortiul Eurocorporatefinance si Detecontinternational GmbH. Potrivit MCTI, au fost transmise notificari bancilor aflate pe lista scurta, urmand ca acestea sa fie invitate sa intre in posesia caietului de sarcini. Infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania. Compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, pentru retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet. In anul 2004, SNR a raportat o cifra de afaceri de 212,3 milioane de lei si un profit brut de 22,7 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
INTERVIU cu ministrul care vrea sa digitalizeze sectorul public