Inainte de Craciun si Revelion, romanii cauta online variantele cele mai bune pentru meniurile pe care le vor servi de sarbatori, cadourile pe care le vor oferi celor dragi, prognoza meteo, precum si modalitati de a se distra la final de an, potrivit cautarilor realizate pe site-urile monitorizate de trafic.ro.
Pe langa aceste informatii, pe majoritatea site-urilor monitorizate de trafic.ro, internautii au efectuat diverse cautari adaptate sarbatorilor de iarna: poze cu Mos Craciun, colinde si versuri de colinde, poezii, peisaje de iarna si urari.

Pe site-urile pentru femei, s-a cautat ce spun astrele, dupa care s-au cautat urari pentru Craciun, s-a aruncat un ochi pe programul TV sau s-a consultat tarotul. De asemenea, femeile au manifestat interes si pentru felicitari, teste de dragoste si tinute, inclusiv rochii de seara sau mireasa, ori tunsori care vor fi la moda anul viitor.

Pe lista preparatelor cu sansele cele mai mari de a se afla pe mesele romanilor de Craciun, conform cautarilor realizate pe site-urile de femei monitorizate de trafic.ro, se regasesc prajiturile. Acestora li se adauga aperitivele festive, dar si ciocolata de casa, ciorbele de perisoare sau de burta, toba de casa, carnatii de casa, sarmalele si salatele.

Filmele par a fi modalitatea perfecta de petrecere a timpului liber de sarbatori, dupa cum arata cautarile efectuate pe site-urile de arta si cultura, peliculele gratuite si cele online fiind la mare cautare, desi nici programele TV nu sunt neglijate.

Pe site-urile de cautari si portaluri, jocurile au fost in top in apropierea finalului de an, internautii manifestandu-si interesul si fata de TV, teste psihologice sau interpretarea viselor. Pentru pasionatii de stiinta si tehnologie, sarbatorile de iarna reprezinta un moment in care noile gadgeturi fac cu ochiul, cele mai atractive fiind diversele modele de telefoanele mobile Nokia, Samsung, iPhone ori Blackberry.

In materie de divertisment, jocurile online, mai ales gratuite, au captat cel mai mare interes, fiind urmate de filmele online gratuite, horoscopul amoros sau zilnic. Jocurile, desenele animate, colindele, desenele si poeziile de Craciun au fost cele mai cautate si pe site-urile din sectiunea Familie/Copii.

In privinta site-urilor din categoria Afaceri/Comert, calatoriile cu trenul si orarul lor au atras cele mai multe cautari, urmate de supermarketuri, anunturi din diverse domenii, polite de asigurari sau cursul valutar. De interes pentru vizitatorii acestor site-uri au fost si posibile cadouri precum parfumurile, hainele, felicitarile de Craciun sau mobilierul de bucatarie.

Si autovehiculele sau componentele lor sunt atractive inainte de sarbatori, cele mai cautate pe site-urile Auto/Moto fiind bikeshop-urile, anvelopele de iarna, jocurile cu masini, piesele auto si masinile second hand.

Loteria, jocurile de bingo si pronosticurile sportive au atras si ele atentia multora, in timp ce internautii interesati de calculatoare si Internet au cautat subtitrari noi, tutoriale video, programe de descarcare de continut, jocuri ori diverse gadgeturi.

Cadourile de Craciun, in special cele personalizate, lenjeria intima sau telefoanele mobile au fot cele mai cautate pe site-urile de comert electronic, urmate de decoratiunile de Craciun, cadourile haioase, parfumuri, bijuterii de argint, ornamente sau costume de carnaval ori Craciunita.

In ceea ce priveste Turismul si calatoriile, starea vremii a reprezentat cea mai de interes preocupare a romanilor in decembrie, aceste date fiind necesare planificarii vacantelor de final de an. Alaturi de meteo, internautii au vrut sa afle informatii despre mersul trenurilor, ofertele de Revelion ori harti ale Europei, Italiei sau Spaniei. Hartile online ale diverselor orase din Romania au inregistrat si ele un numar mare de accesari, la fel ca si ofertele agentiilor de turism si oportunitatile de cazare in diverse statiuni, cum ar fi Baile Felix.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri