Analistii chestionati de Bloomberg estimau ca Amazon va vinde, in 2010, 5 milioane de unitati Kindle. Anul trecut, spre comparatie, compania a vandut 2,4 milioane de bucati, dupa cum a aratat o persoana familiara situatiei, care a dorit sa isi pastreze anonimatul deoarece Amazon nu dezvaluie numarul de unitati de cititoare electronice vandute.

Kindle-ul celor de la Amazon castiga tot mai mult teren pe piata de profil, luptandu-se pentru cota cu companii precum Sony Corp. si Barnes & Noble Inc.

Analistii de la Citigroup, Barclays Capital, BGC Partners LP si ThinkEquity LLC au estimat, initial, ca Amazon va vinde aproximativ 5 milioane de cititoare Kindle in acest an. De asemenea, Caris & Co a prezis ca se vor vinde 4,8 milioane de unitati de cititoare electronice, in timp ce Goldman Sachs Group Inc a mizat pe vanzarea a 4 - 5 milioane de bucati.

Citeste si:

Kindle versus iPad

Vanzarile realizate de cei de la Amazon demonstreaza faptul ca piata de cititoare electronice creste poate la fel de repede ca cea de iPad-uri. Apple a vandut 7,46 milioane de tablete din aprilie, de cand s-a lansat gadgetul, si pana in septembrie.

Vanzarile din Statele Unite de e-readere se vor tripla pana in 2015, la valoarea de 2,8 milarde dolari, potrivit Forrester Research.