Banca Transilvania a lansat o aplicatie pentru telefoanele iPhone si Android

Banca Transilvania, cea mai mare banca cu capital privat majoritar romanesc, a creat in colaborare cu compania clujeana iQuest o aplicatie pentru telefoane mobile iPhone si cele care ruleaza pe sistemul Android.

Aceasta aplicatie permite vizualizarea de informatii cu privire la localizarea celei mai apropiate unitati BT, cursul valutar practicat de banca ori cele mai noi stiri despre Banca Transilvania, au anuntat oficialii institutiei. De asemenea, ofera posibilitatea de a folosi si intrumente precum simulatorul de depozite sau de credite BT ori convertorul valutar.

Aplicatia poate fi descarcata deja, gratuit, de pe site-ul iTunes (www.apple.com/itunes) pentru utilizatorii de iPhone sau de pe Android Market (www.android.com/market ). Aplicatiile pot fi descarcate si de pe site-ul Bancii Transilvania, prin intermediul paginii www.bancatransilvania.ro/mobile .

Softul a fost creat de echipa de marketing si comunicare a BT in colaborare cu iQuest, compania clujeana care a creat si Trip Journal, o aplicatie premiata de Google si considerata una foarte buna de catre fanii Apple.

In primele 9 luni ale acestui an, profitul net al BT a crescut cu 44% fata de intervalul ianuarie - septembrie 2009, iar cel operational, cu 35% in raport cu aceeasi perioada a anului. Banca Transilvania se claseaza pe locul patru in topul bancilor din sistem realizat in functie de valoarea activelor gestionate.

Furnizorul de solutii si servicii informatice iQuest preconizeaza afaceri de aproximativ 10,75 milioane de euro in acest an, in crestere cu 30% fata de 2009.

Compania ofera solutii si servicii IT pentru companii din Germania, Marea Britanie, Romania, Elvetia, Franta si Suedia pentru clienti precum HP, Vodafone, Lloyd's, Cora, Pinnacle, Hyperwave, Magyar Posta, Libri, EMC, Qnamic, Ireland.com, Mega Image sau Virgin Atlantic.

IQuest detine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca si Brasov, sediul central la Frankfurt am Main si birouri de consultanta la Bucuresti, Budapesta, Paris si Göteborg. La centrele din Cluj-Napoca si Brasov lucreaza circa 320 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri