OTE va cere prelungirea cu trei luni, pana in martie, a termenului pana la care trebuie sa transmita Guvernului un raspuns la cererea de a prezenta o oferta de pret pentru pachetul de 46% din actiunile Romtelecom detinut de stat, a declarat seful OTE, Michael Tsamaz, citat de Reuters.
Grupul, care detine 54% din actiunile Romtelecom, are nevoie de inca trei luni pentru a decide daca va achizitiona integral compania romaneasca, a spus Tsamaz, director general si presedinte la OTE, informeaza Mediafax.

"Vom cere o prelungire de trei luni", a raspuns Tamasz, intr-o conferinta de presa, la intrebarea daca grupul a luat o decizie in privinta Romtelecom.

Totodata, OTE a decis sa vanda participatia de 20% detinuta la Telekom Srbija, daca poate obtine un pret satisfacator, si va folosi fondurile obtinute pentru a reduce datoriile si pentru a investi in noi retele de fibra optica, a adaugat el.

Guvernul sarb, care detine 80% din Telekom Srbija, vrea sa obtina 1,4 miliarde de euro din vanzarea pachetului majoritar de actiuni. Patru companii, inclusiv Deutsche Telekom, actionar OTE, au cumparat documentatia necesara participarii la licitatie. Deutsche Telekom detine 30% din actiunile OTE.

Ministerul Comunicatiilor a anuntat, la sfarsitul lunii noiembrie, ca statul doreste sa vanda pachetul de actiuni pe care il detine la Romtelecom, reprezentand 46% din capitalul social, si a cerut OTE sa vina cu o oferta de pret pana la finele acestui an, o alta varianta fiind listarea titlurilor la bursa.

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a afirmat, la momentul respectiv, ca participatia statului la Romtelecom este evaluata la un miliard de euro, suma pe care se asteapta sa o incaseze prin vanzarea catre OTE sau pe piata de capital.

Romtelecom este cel mai mare operator de telecomunicatii fixe, cu afaceri de peste 800 milioane de euro in 2009.

OTE a devenit actionar la Romtelecom in 1998, cand a preluat 35% capitalul social al companiei si a primit dreptul de uzufruct pentru inca 16% din actiuni pentru 675 milioane de dolari. Grupul elen a devenit actionar majoritar la Romtelecom in 2003, cu 54,01% din actiuni, contra sumei de 273 milioane de dolari.

Cititi si Vanzarea Romtelecom catre OTE sau listare: Care este cea mai buna varianta pentru statul roman?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri