Compania Apple, producatorul iPhone si iPad, a fost data in judecata pentru ca ar fi facilitat transferul datelor personale ale utilizatorilor, fara consimtamantul lor, catre retele de publicitate, prin intermediul aplicatiilor destinate acestor aparate, transmite Mediafax.
Plangerea a fost depusa pe 23 decembrie la un tribunal federal din San Jose, California.

In reclamatie se arata ca aparatele iPhone si iPad includ dispozitive de identificare care permit retelelor de publicitate sa urmareasca ce aplicatii descarca utilizatorii, cat de frecvent si pentru ce perioada.

"Unele aplicatii trimit retelelor de publicitate informatii suplimentare, precum locul unde se afla utilizatorii, varsta, genul, veniturile, etnia, orientarea sexuala si opiniile politice", se arata in dosar.

Reclamatia identifica aplicatii ca Pandora, Paper Toss, Weather Channel si Dictionary.com, care sunt numite drept acuzati, impreuna cu Apple.

Aparatele iPhone si iPad sunt dotate cu un un dispozitiv numit Unique Device Identifier, care nu poate fi blocat de utilizatori, potrivit plangerii.

Apple sustine ca verifica toate aplicatiile comercializate prin App Store si nu le permite sa transmita date fara acordul clientilor.

Reclamatia a fost facuta in numele lui Jonathan Lalo din Los Angeles County, care cere ca actiunea sa fie inclusa in categoria proceselor colective, pentru clientii Apple care au descarcat aplicatii pe iPhone si iPad dupa 1 decembrie 2008 si pana saptamana trecuta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri