Plangerea a fost depusa pe 23 decembrie la un tribunal federal din San Jose, California.

In reclamatie se arata ca aparatele iPhone si iPad includ dispozitive de identificare care permit retelelor de publicitate sa urmareasca ce aplicatii descarca utilizatorii, cat de frecvent si pentru ce perioada.

"Unele aplicatii trimit retelelor de publicitate informatii suplimentare, precum locul unde se afla utilizatorii, varsta, genul, veniturile, etnia, orientarea sexuala si opiniile politice", se arata in dosar.

Reclamatia identifica aplicatii ca Pandora, Paper Toss, Weather Channel si Dictionary.com, care sunt numite drept acuzati, impreuna cu Apple.

Citeste si:

Aparatele iPhone si iPad sunt dotate cu un un dispozitiv numit Unique Device Identifier, care nu poate fi blocat de utilizatori, potrivit plangerii.

Apple sustine ca verifica toate aplicatiile comercializate prin App Store si nu le permite sa transmita date fara acordul clientilor.

Reclamatia a fost facuta in numele lui Jonathan Lalo din Los Angeles County, care cere ca actiunea sa fie inclusa in categoria proceselor colective, pentru clientii Apple care au descarcat aplicatii pe iPhone si iPad dupa 1 decembrie 2008 si pana saptamana trecuta.