Sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor a fost finalizat, iar incepand din ianuarie 2011 institutiile publice se pot inregistra in acest sistem, plata online a taxelor si impozitelor (SNEP) urmand sa se faca accesand adresa www.ghiseul.ro.
"Sistemul va fi operabil pe masura integrarii institutiilor statului, colectoare de taxe si impozite, in sistem. Sistemul ajuta fundamental cetatenii romani. Respectiv, cetatenii aflati in alta zona sau in alta tara decat localitatea de domiciliu vor putea sa-si plateasca taxele si impozitele aferente, prin cardul bancar, folosind sistemul national electronic de plata", afirma oficialii Ministeruui Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

In cadrul Centrului National de Management pentru Societatea Informationla (CNMSI), institutie subordonata MCSI, s-a constituit, prin ordin de minstru, un departament, care se va ocupa de migrarea, respectiv inrolarea institutiilor publice in sistem.

Institutiile publice care incaseaza taxe si impozite sunt obligate sa se inregistreze in SNEP, respectand urmatoarele etape:

Etapa 1: Inregistrarea municipiilor resedinta de judet si a municipiilor/oraselor cu populatie mai mare de 150.000 locuitori in termen de 7 luni de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari.

Etapa 2:
Inregistrarea municipiilor si oraselor cu populatie de pana la 150.000 locuitori in termen de 5 luni de la finalizarea primei etape, dar nu mai tarziu de un an de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.

Etapa 3:
Inregistrarea comunelor si a institutiilor publice nevizate de primele doua etape, in termen de 6 luni de la incheierea celei de a doua etape, dar nu mai tarziu de 18 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.

In cazul in care o institutie publica idi exprima intentia de a se inregistra mai repede in sistem, exista posibilitatea ca, de comun acord cu MCSI, procedurile de inregistrare sa fie accelerate.

In prezent, la nivel national, institutiile publice care utilizeaza sau au testat deja sistemul, sunt pregatite pentru migrarea pe platforma nationala de plati, celelalte fiind in etapa de finalizare a bazelor de date pentru inrolarea in SNEP.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri