Goldman Sachs anunta, la inceputul acestei saptamani, ca intentioneaza sa creeze un fond special de investitii pentru a permite celor mai bogati dintre clientii pe care ii are sa investeasca in cadrul Facebook fara a forta compania sa se listeze la bursa. Conform legii, daca o companie are mai mult de 499 de actionari, aceasta este obligata la transparenta si trebuie sa inceapa sa prezinte public rezultatele financiare si alte aspecte importante ale afacerii.

Insa exista cateva conditii de care trebuie sa tina cont cei mai norocosi dintre clientii Goldman care vor sa investeasca in cea mai mare retea sociala din lume, potrivit Business Insider:

1. Trebuie sa investeasca cel putin 2 milioane dolari.

2. Daca se decid sa investeasca, nu isi vor putea vinde actiunile pana in 2013.

Citeste si:

3. Daca tranzactionezi pe o piata secundara, asa cum se fac schimburile cu actiunile Facebook, ar fi bine sa eviti aceste cumparari, deoarece accesul la informatii privilegiate din cadrul companiei ar putea duce la restrictionarea tranzactiilor pe viitor.

4. In practica, daca ai primit informatii privilegiate care nu au fost facute publice si decizi sa nu investesti, va trebui sa astepti cel putin jumate de an pentru a putea tranzactiona actiunile pe piata secundara.

Toti clientii Goldman Sachs interesati de aceasta oportunitate oferita de banca americana vor primi, in cateva zile, un e-mail in care li se va confirma faptul ca se pot alatura lui Mark Zuckerberg in business si, de asemenea, vor primi un e-mail in care li se vor da mai multe informatii despre vehiculul investitional pregatit de Goldman pentru Facebook.