HP are 32,6% din piata mondiala de servere

HP a livrat un total de 715.481 de servere in primele trei trimestre din 2010 si detine, astfel, 32,6% din piata mondiala de profil, potrivit unor studii realizate de Gartner, care arata ca piata mondiala a serverelor a avut o evolutie ascendenta de la inceputul anului trecut.

Piata mondiala a serverelor a avut o evolutie ascendenta de la inceputul lui 2010, iar studiile realizate de Gartner arata ca aceasta tendinta s-a mentinut si in T3.

HP si-a depasit competitorii pentru al treilea trimestru consecutiv si ocupa, la nivel international, pozitia de lider atat ca numar de servere livrate, cat si ca valoare a vanzarilor. In aceasta perioada, compania a inregistrat venituri totale in valoare de 3,9 miliarde dolari, echivalente unei cote de piata de 32,1%. HP a livrat un total de 715.481 de servere si detine astfel 32,6% din piata mondiala de servere.

Compania a avut o evolutie spectaculoasa pe piata serverele blade in mod special, alese de clienti din toata lumea pentru a sustine trecerea la o infrastructura convergenta. Astfel, compania americana conduce detasat acest segment de piata, cu 47,2% din numarul de unitati vandute la nivel mondial si 50% din veniturile totale obtinute.

Cifrele date publicitatii de catre IDC confirma si ele evolutia pozitiva a diviziei de servere a HP in acest an si marcheaza, de altfel, o premiera, fiind prima oara cand HP si-a mentinut pozitia fruntasa pe piata timp de 3 trimestre consecutive. Astfel, T3 2010 marcheaza cea mai mare cota de piata pentru HP din ultimii 5 ani.

In momentul de fata, per total, unul din trei servere vandute in lume este HP, ceea ce se traduce printr-un server vandut la fiecare 12 secunde.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri