Alcatel-Lucent Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari producatori de echipamente de telecomunicatii la nivel global, a desfiintat functia de director general unic si presedinte al Consiliului de Administratie al companiei, Raoul Ros fiind revocat din aceste pozitii care nu mai exista.



Din punct de vedere juridic furnizorul de echipamente este reprezentat de oricare doi dintre cei patru administratori ai companiei, printre acestia numarandu-se si Raoul Ros.

Ceilalti trei administratori sunt Markus Schiefer, Ferdinand Burischek si Tomasz Sztyber.

Astfel, administrarea societatii nu mai este asigurata de un consiliu de administratie, ci de cei patru administratori, care reprezinta societatea prin cumularea autorizarii oricaror doi administratori. In cateva cazuri exceptionale, reprezentarea se face de catre un singur administrator (oricare) sau trei administratori (oricare).

“Raoul Ros a fost revocat din functia de Presedinte al Consiliului, intrucat pozitia respectiva nu mai exista. Aceleasi motive stau si la baza desfiintarii pozitiei de director general unic si, pe cale de consecinta, a revocarii lui Raoul Ros din aceasta pozitie, modelul implementat la nivel de grup stabilind doar varianta reprezentarii descrisa mai sus”, a explicat pentru Wall-Street, Catalin Ochesila, directorul de comunicare al companiei pentru zona Europei de Sud Est.

Raoul Ros ramane vicepresedinte al companiei in zona Europei de Sud-Est si country senior officer pentru Alcatel-Lucent Romania, managerul ocupandu-se in continuare de strategia si activitatea companiei in tara si in regiune. Insa pentru semnarea contractelor vor fi necesare de acum inainte semnaturile a doi dintre cei patru administratori

Markus Schiefer este directorul financiar al Alcatel-lucent in Europa de Est si Romania, Ferdinand Burischeck este directorul financiar al CCSE (zona care cuprinde Europa Centrala si de Sud-Est si Comunitatea Statelor Independente), iar Tomasz Sztyber este directorul departamentului juridic la nivel CCSE.

Schimbarea din Romania este in concordanta cu strategia globala a grupului, care a fost anuntata in decembrie 2008 si care stabilea noua directie de business si transformarile planificate pentru companie la nivel global.

“Ceea ce a aparut in Monitorul Oficial din 5 ianuarie 2011 reprezinta hotarirea societatii Alcatel-Lucent in ceea ce priveste modalitate de reprezentare juridica implementata de companie pentru a asigura o conformitate deplina cu principiile de etica in afaceri asumate si promovate de catre compania Alcatel-Lucent la nivel global. Modificarile sunt o consecinta a modelului de reprezentare juridica implementat de compania Alcatel-Lucent la nivel global, nu numai in Romania tinandu-se cont de legislatia locala si de toate regulile si legile comerciale”, a adaugat Ochesila.

Grupul a decis sa schimbe structura de management dupa ce SUA au inceput o ancheta vizand practici de coruptie ale grupului in Asia si America Latina, derulate inainte de fuziunea din 2006 a Alcatel cu Lucent.

Oficialii producatorului au decis sa plateasca 137 de milioane de dolari pentru incheierea amiabila a investigatiei.

In 2009, compania a inregistrat pe piata locala afaceri de 122,6 milioane de euro si un profit de 12 milioane de euro, conform datelor de la Registrul Comertului. Pe de alta parte, compania inregistra 1748 de angajati in 2009 fata de 1334 in urma cu trei ani.

Principalii concurenti ai Alcatel-Lucent Romania sunt Ericsson, Huawei, Nokia Siemens Networks, ZTE si Topex.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri