Goldman Sachs va inceta sa mai primeasca ordine de cumparare pentru actiunile plasate de Facebook pe piata privata si a anuntat unii investitori ca vor primi doar o mica parte din pachetele solicitate, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate situatiei.
Cererea investitorilor pentru actiunile companiei care detine cea mai mare retea de socializare online s-a ridicat la mai multe miliarde de dolari, desi volumul oferit nu depaseste, potrivit surselor, 1,5 miliarde de dolari, anunta Mediafax.

Fascinatia clientilor bogati ai Goldman Sachs pentru Facebook pare sa depaseasca problemele evidente ridicate de statutul de companie detinuta privat, care nu raporteaza potentialilor actionari sau publicului rezultate financiare si alte aspecte ale afacerii.

Goldman Sachs a oferit clientilor putine detalii despre masuratorile de trafic si publicitate sau alte rezultate ale retelei de socializare, iar despre profitul Facebook nu se stie nimic, afirma surse apropiate situatiei.

Miercuri seara au aparut, intr-un document privind plasarea unor actiuni, cateva detalii suplimentare privind performantele Facebook. Potrivit unor surse care au avut acces la acest document, Facebook a avut un profit net de 200 de milioane de dolari in 2009, la venituri de 777 milioane de dolari. Nicio cifra pe 2010 nu este cunoscuta, dar analistii estimeaza ca compania a incasat pana la 2 miliarde de dolari anul trecut, datorita veniturilor din publicitate.

Clientii bogati ai Goldman s-au batut toata saptamana pe actiunile plasate de Facebook prin intermediul bancii, in pofida lipsei informatiilor despre rezultatele companiei, situatie care aminteste de balonul speculativ cu companii IT de la sfarsitul anilor '90.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri