Facebook ar putea fi obligata sa isi dezvaluie rezultatele financiare

Facebook, cea mai mare retea de socializare la nivel mondial, inregistreaza profituri mai mari decat cele estimate si probabil va atrage atat de multi investitori in acest an incat va fi nevoita sa isi dezvaluie rezultatele pana in aprilie 2012, arata un document Goldman Sachs, citat de Reuters.

Site-ul a inregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari in primele noua luni ale anului trecut si venituri de 1,2 miliarde de dolari, potrivit documentului trimis de banca americana clientilor sai.

Goldman Sachs a trimis recent cereri de peste 100 de pagini clientilor sai pentru a cumpara actiuni Facebook, in valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Mutarea ar putea fi un nou pas catre listarea de bursa a Facebook in 2012, chiar daca nu este nicio garantie ca oficialii retelei de socializare vor alege sa vanda actiunile companiei doar pentru ca li se cere sa dezvaluie datele financiare.

De asemenea, documentul arata ca in acest an Facebook ar putea ajunge la peste 500 de actionari si ca reteaua ar putea publica rapoarte financiare pana in aprilie 2012.

In Statele Unite companiile cu peste 499 de actionari sunt obligate sa dezvaluie rezultatele financiare.

Facebook a fost fondata intr-un dormitor de la Universitatea Harvard in 2004 si are peste 500 de milioane de utilizatori la nivel mondial.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri