Nvidia a anuntat aparitia unui nou val de telefoane mobile, denumite “Super Telefoane”, ce inglobeaza Nvidia Tegra, primul super chip mobil, la nivel mondial.
Aceste noi telefoane depasesc bariera smartphone-urilor, permitand utilizatorilor accesul la viteze de download mai mari si la o latime de banda superioara.

Inceputurile smartphone-urilor amintesc de ecrane de peste 4 toli, procesoare mobile single-core de 1GHz, camere de peste 5 megapixeli si microfoane multiple, acestea permitand o experienta de vizualizare a fisierelor video si de joc acceptabile. Noile “Super Phones” folosesc procesoare multi-core CPU deosebit de puternice, unitati de procesare vizuala foarte rapide si necesita un consum de energie foarte scazut.

“Pentru a avea super telefoane este nevoie de super cip-uri”, considera Ben Barjarin, Director al Creative Strategies ins. “Noile “super telefoane” aratate la CES vor deveni dispozitive esentiale pentru segmentul de procesare mobila.”

Unul dintre primele dispozitive din acest val va fi super phone-ul LG Optimus 2X, care include Tegra 2.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri