HP preia serviciile IT ale E.ON pentru 1,4 mld. $

Hewlett-Packard GmbH si E.ON IT GmbH, furnizorul IT si de telecomunicatii al companiei europene de utilitati E.ON AG, anunta semnarea unui contract de externalizare de servicii tehnologice pentru infrastructura in valoare de 1,4 miliarde dolari, valabil pe cinci ani.

E.ON, una dintre cele mai mari companii de utilitati din Europa care-si externalizeaza administrarea infrastructurii tehnologice, a ales sa colaboreze cu HP pentru operatiunile derulate de centrele sale de date si pentru serviciile care sustin dezvoltarea sa la nivel global.

Conform acestui acord, HP va administra direct serviciile IT din centrele de date sau de la locul de munca pentru peste 80.000 de angajati.

Pentru a reduce complexitatea administrativa cu care se confrunta E.ON, HP va prelua si rolul de integrator operational, colaborand astfel indeaproape cu ceilalti furnizori IT importanti ai E.ON. De aceea, peste 1.100 angajati vor fi transferati catre HP in aprilie 2011.

In acest moment, HP furnizeaza pentru E.ON echipamente tehnologice, servicii de suport si servicii externalizate pentru administrarea documentelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri