“Anul acesta pare a fi unul in care pot sa apara germenii unei cresteri economice”, a afirmat Sorin Mindrutescu, directorul general al Oracle Romania, reprezentanta locala a unuia din cei mai mari producatori de software la nivel mondial.
Managerul a adaugat ca este satisfacut de felul in care a evoluat compania in ultimii doi ani, dar nu a precizat date financiare.

In prezent, Oracle are in Romania 1.700 de angajati si numarul acestora continua sa se majoreze, insa seful companiei de IT afirma ca nu a fost stabilit un anumit obiectiv de crestere pentru 2011 in privinta salariatilor.

In 2009, a avut un numar mediu de angajati de aproape 1.300 de persoane, Mindrutescu afirmand in urma cu doi ani ca Romania se afla pe locul al patrulea in functie de numarul de angajati Oracle in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) dupa Franta, Anglia si Germania.

De altfel, compania are aproape in permanenta posturi disponibile, in urma cu o saptamana fiind in jur de 50 de slujbe vacante, conform site-urilor de recrutare.

In urma cu doi ani, Oracle Romania a inregistrat afaceri de 70,9 milioane de euro si un profit net de un milion de euro.

Producatorul de soft a anuntat ca in urmatorul an si jumatate va implementa alaturi de compania Trend Import-Export un sistem IT de aproximativ 15 milioane de euro la Banca Transilvania.

Potrivit lui Mindrutescu, si alte banci sunt interesate sa isi schimbe sistemul IT, insa nu a precizat numele acestora.

Acesta este cel de-al doilea proiect important dintre Banca Transilvania si Oracle Romania, anul trecut institutia financiara achizitionand Exadata Database Machine Versiunea 2, un sistem lansat in septembrie 2009 care permite accesul de 30 de ori mai rapid la informatii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri