Compania brasoveana BITSoftware se bazeaza pe o crestere cu 20% a afacerilor fata de business-ul de un milion de euro din 2010, a declarat pentru Wall-Street, Anca Cazacu, directorul de marketing al producatorului de soft.

Majorarea afacerilor din acest an se bazeaza pe vanzarile mai mari de SocrateOpen si Socrate+, solutii pentru managementul relatiilor cu clientii (CRM) si a resurselor companiei (ERP), precum si pe vanzarile in crestere de solutii de business inteligence (BI).

La finalul lui decembrie, producatorul de soft a lansat noi versiuni ale solutiilor SocrateOpen si Socrate+, conducerea companiei estimand un avans al vanzarilor de 20% in acest an fata de 2010.

“Anul trecut a avut loc o crestere a cererii pentru solutii de BI si o scadere a piatei de ERP si CRM, comparativ cu anul 2009. Pentru 2011, credem ca cererea de solutii de BI isi va mentine trendul crescator, iar piata de ERP si CRM isi va reveni si va creste si ea, dar nu foarte mult”, a explicat Cazacu.

Solutiile ERP si CRM au reprezentat 90% din vanzarile BITSoftware in 2010, restul de 10% fiind reprezentate de cele de BI.

Pentru acest an, conducerea companiei isi doreste sa isi consolideze prezenta in domeniile retail, distributie, servicii profesionale, constructii, productie, telecomunicatii si agricultura si sa extinda portofoliul de produse de business intelligence, datorita cresterii inregistrate de astfel de aplicatii.

In prezent, producatorul brasovean are 35 de angajati, iar pana la finalul anului va ajunge la aproximativ 40 de persoane.

Printre clientii BITSoftware se numara Caussade Semences Est Europa, Oil Terminal, IUS, Compania de Constructii Carpati, Monte Bianco, Hortifruct, Domeniile Viticole Tohani, Gecad Software, LeFruMarin, MiniMAX Discount, RAT Ploiesti, Rio Bucovina, Star East Pet.

Compania are clienti si in strainatate, aproximativ 10% din cifra de afaceri provenind din afara.

Sursa foto: BITSoftware.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Afaceri de 300 mil. lei din mezeluri si restaurante pentru Sergiana