Grupul de companii Edata, cu operatiuni in consultanta IT si distributia de software, se orienteaza tot mai mult catre piata externa, dupa SUA si Elvetia, urmand o posibila extindere in Moldova, Turcia si Israel, a afirmat pentru wall-street.ro, Cornel Vintila, directorul general al grupului format din compania de consultanta si servicii IT Edata si distribuitorul de software BPM Wave.

Edata ofera in special servicii de management al proceselor de lucru (Business Process Management), care au ca scop eficientizarea operatiunilor dintr-o organizatie

Managerul nu a precizat cifra de afaceri a grupului pentru 2010 intrucat datele pentru cele trei tari in care este prezent nu au fost consolidate inca. La jumatatea anului trecut, Vintila estima afaceri de 14 milioane de euro pentru 2010.

“Trendul este crescator si obiectivul de a ne orienta din ce in mai mult spre strainatate a fost realizat in 2010. Anul trecut, SUA si Elvetia au insemnat fost aproape de 50% din afaceri, iar anul acesta vor fi in jur de 70%”, a explicat seful Edata.

Dezvoltarea in strainatate s-a facut prin compania BPM Wave International, care din august 2009 are un sediu in Elvetia, iar din februarie anul trecut a fost lansata o filiala si pe piata din SUA, in Dallas.

In prezent, managerul vrea sa deschida o subsidiara in Republica Moldova pentru ca specialistii sunt mai ieftini si cunosc pe langa limba romana si engleza si rusa. De asemenea, Vintila a fost in discutii cu delegatii din Turcia si Israel pentru lansarea unor filiale.

Dintre acestea, cel mai mare potential il are Turcia deoarece acolo exista mai multi bani si oamenii sunt dispusi sa investeasca, a adaugat seful companiei IT.

Grupul are 80 de angajati, dintre care zece in strainatate, in domeniul vanzarilor. Angajatii din Romania ofera servicii precum arhitectura de business, management de proiecte sau dezvoltare de software.

In SUA cei mai mare clienti ai companiei provin din domeniul energiei si avocaturii, iar in Romania tot din domeniul energetic.

Potrivit site-ului Edata, printre clientii de pana acum s-au numarat Rompetrol, IBM, S&T, Asesoft International, Avicola Bucuresti, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Oficiul National al Registrului Comertului sau Administratia Nationala Apele Romane.

In general, un client investeste in jur de aproximativ 100-150.000 de euro pentru o solutie de tip Business Process Management (BPM), dar bugetele pot varia de la 50-70.000 de euro pana la cateva milioane de euro. Clientii care investesc cateva milioane de euro in astfel de solutii sunt de obicei cei din domeniul energiei.

Compania Edata este detinuta integral de Cornel Vintila, a fost fondata in 1999, dar activitatea companiei se desfasoara in domeniul actual din septembrie 2004.
.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si