Mai multe companii din domeniul tehnologiei din China sunt foarte interesate sa investeasca in sectorul IT&C romanesc anuntau saptamana trecuta reprezentantii Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale. Vedeti cine sunt chinezii interesati de Romania.

China National Software and Service

Este o companie fondata in 1990 care ofera produse software, servicii de consultanta IT si integrare de sisteme.

Cu sediul in Beijing, compania opereaza ca o subsidiara a China Electronics, o companie de stat care investeste in domeniul tehnologiei.

Digital China Holdings

Digital China Holdings este o companie cu activitati in domeniul distributiei, sistemelor si serviciilor IT (integrare de sisteme, dezoltare software , consultanta, outsourcing ori training).

Compania din Hong Kong avea in primavara lui 2010 in jur de 9.600 de angajat. Digital China Holdings a terminat cu 50,2 miliarde de dolari (37,2 miliarde euro) anul fiscal aprilie 2009-martie 2010.

Tencent Technologies

Tencent Technology este un dezvoltator de software din Shenzhen care ofera de asemenea servicii de internet.

Compania fondata in 2000 este o filiala a Tencent Holdings, cel mai mare furnizor de internet din China dupa valoarea de piata.

Fondatorul si directorul general al Tencent Holdings, Ma Huateng, este unul dintre cei mai bogati chinezi cu o afera estimata la 3,6 miliarde de dolari.

NetEase.com

NetEase dezvolta aplicatii, servicii si diferite tehnologii pentru acces la internet. Compania din Beijing, fondata in 1997, are in jur de 4.600 de angajati si venituri de 3,7 milirade de yeni (382 mil. euro) in 2009.

Kingdee International Software Group Company

Kingdee International Software Group Company este implicata in dezvoltarea si vanzarea de software si oferirea de servicii IT in domeniul productiei, farmaceutic, imobiliar si comercial.

Compania a fost infiintata in 1991 si are sediul in Shenzhen. In 2009 a avut o cifra de afaceri de 996,8 milioane yeni (101 mil. euro).

Beyonsdsoft

Este o companie de outsourcing, dezvoltare software si consultanta IT care a fost infiintata in 2005.

iSoftStone Holdings Limited

Lansata in 2001, iSoftStone un furnizor de servicii si solutii IT si externalizare care are clienti atat in China cat si la nivel global.

Compania a oferit servicii pentru companii din domeniul tehnologiei, comunicatii, sectorul financiar-bancar, energetic si al transporturilor.

NSFOCUS Information Technology

NSFOCUS Information Technology este una dintre primele companii chineze care s-au implicat in securitatea retelelor.

Alibaba Network Technology

Compania detine, Alibaba.com, cel mai mare site de comert electronic din China, care a fost fondat in 1999.

Cele trei platforme de comert electronic ale companiei sunt utilizate de 56 de milioane de oameni la nivel global. Compania are birouri in 60 de orase din China, India, Japonia, Coreea de Sud, Europa si Statele Unite.

United Information Technology

United Information Technology (UIT) este un furnizor important de servicii de stocare, de la lansarea din 2001 compania avand client intelecomunicatii, media, servicii financiare, energie, sectorul public.

Printre companiile pentru care UIT a lucrat pana acum se numara Beijing Capital Airport, Phoenix Television, ZTE Corporation si China National Petroleum Corporation.

Compania are birouri in Beijing, Shanghai, Wuhan, Shenzhen, Hong Kong, Taiwan, Irlanda si Statele Unite.

Centrin Data System

Compania lansata in 2005 este unul dintre furnizorii importanti din China de servicii de outsourcing.

Are centre de date in Beijing, Shanghai, Yantai si Guangzhou si ofera servicii de consultant IT pentru cateva dintre cele mai mari banci din China.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri