In 2011 vom asista la o usoara revenire a economiei romanesti, considera Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari producatori mondiali de software pentru afaceri.
In prezent, se observa o relativa dezmortire a cererii pentru solutii informatice care sa creasca nivelul de eficienta si control asupra businessului, precum si o mai buna relationare cu furnizorii si clientii.

"Cred ca in 2011 vom asista la o revenire lenta, nu numai a pietei de IT, ci a economiei, in general. Oricum, piata de aplicatii software de business are un potential mai crescut, deoarece aceste produse si servicii au fost prea putin exploatate", a declarat pentru wall-street.ro Valentin Tomsa (foto).

Citeste o analiza a pietei locale de software si vezi care sunt previziunile actuale ale companiilor din industrie.

SAP a anuntat rezultatele financiare globale preliminarii pentru anul trecut si ultimul trimestru, in crestere pe toata linia. Astfel, veniturile totale din trimestrul al patrulea au fost de 4,04 miliarde euro, cu 27% mai mult decat in T4 2009. Venitul inregistrat pe intreg anul 2010 a fost de 12,45 miliarde euro, in crestere cu aproximativ 17% fata de 2009.

Cea mai mare crestere la nivelul anului trecut a fost pe segmentul software, unde veniturile au crescut cu 25% fata de 2009, la 3,26 miliarde euro. Ultimul trimestru al anului a inregistrat cea mai mare crestere pe segmentul software, de 34%, la aproximativ 1,5 miliarde euro.

Aceste rezultate au facut ca T4 2010 sa fie considerat trimestrul cu cele mai mari venituri trimestriale din istoria SAP, depasind toate asteptarile initiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri