Pentru anul 2011 compania mizeaza pe consolidarea si extinderea portofoliului de clienti, cat pe si abordarea unor tehnologii si tipuri de aplicatii unice pentru piata din Romania.

"Planurile IT Six pe segmentul software outsourcing de specializare (tehnica, business, imbunatatirea proceselor), respectiv crestere controlata. De asemenea, anul acesta vom continua extinderea prin deschiderea unor noi centre (dezvoltare si/sau vanzari) proprii, rezultate printr-o investitie de la zero", potrivit lui Dan Tusaliu, directorul de dezvoltare al companiei.

Expansiunea companiei va duce la o marire a numarului de angajati, cat si a cifrei de afaceri, prognozeaza managerul, care adauga ca IT Six a facut angajari si anul trecut.

"In domeniul nostru de activitate credem ca s-au cautat si se vor cauta tot timpul oameni de calitate. In momentul de fata insa, problema se muta la un alt nivel - este din ce in ce mai greu sa gasesti personal calificat, intrucat nivelul absolventilor scade pe zi ce trece, cel putin daca privim din perspectiva numarului de absolventi buni", spune directorul de dezvoltare al companiei.

Citeste si:

Totodata, Tusaliu adauga ca este din ce in ce mai greu ca Romania si potentialul existent aici sa fie promovat, atata timp cat traim intr-o tara cu instabilitate politica, in care codul fiscal se schimba mai repede decat pot reactiona firmele si nu prea mai avem lucruri bune care sa atraga investitii si sa asigure un climat de business propice dezvoltarii si inovarii.

"Din pacate depindem foarte mult de imaginea Romaniei, ca tara, si de politicile guvernamentale pentru a crea un mediu privat propice performantei si productivitatii."

Dezvoltatorul software nu doreste sa se extinda prin achizitia de noi companii. In prezent, compania lucreaza in peste zece tari.
In 2011, IT Six o sa continue sa investeasca in trainguri pentru angajati in scopul cresterii productivitatii, cat si in stagii de training si practica studenteasca in scopul dezvoltarii capacitatilor studentilor Universitatii din Craiova.

Cifra de afaceri estimata de catre managementul IT Six pentru 2010 este de aproximativ 2,5 milioane dolari, in crestere comparativ cu 2009.