AllPeers, o companie din Marea Britanie, a dezvoltat o unealta peer-to-peer pentru browserul open source, despre care sustine ca este "cel mai bun lucru pentru Firefox".

"AllPeers este o extensie gratuita care combina puterea browserului Firefox cu eficienta BitTorrent pentru a transforma browserul favorit intr-o puternica unelta de media sharing", dupa cum apare pe site-ul companiei.

Extensia va fi disponibila in curand, potrivit companiei, care a postat pe site-ul sau imagini ale interfetei uneltei.

In ultimele cateva zile a crescut interesul pentru noua extensie, cu peste 50 de postari blog despre aceasta numai in ultima zi, potrivit motorului de cautare blog Technorati.

Unul dintre bloggeri este entuziasmat de noua extensie, sustinand ca aceasta ar putea creste numarul utilizatorilor browserului Firefox, in detrimentul principalului sau rival, Microsoft Internet Explorer.

"Prin utilizarea unei retele peer, Firefox va exploata publicitatea din jurul acestei functionalitati care are potentialul de a multiplica numarul persoanelor care utilizeaza Firefox. Potentialul este enorm", a scris acesta in blogul sau.

Si alti bloggeri au fost de acord ca aceasta extensie ar putea creste cota de piata a Firefox.

Unii bloggeri au fost insa mai sceptici in ceea ce priveste noua extensie. Mike Linksvayer a declarat ca se abtine sa scrie despre un software care nu este inca disponibil. Un alt blogger a avertizat ca fiind asociat cu distribuirea de fisiere peer-to-peer ar putea afecta reputatia browserului.

Noua extensie a starnit interesul nu numai al bloggerilor vorbitori de limba engelza ci si a celor de alte limbi precum chineza, germana, italiana, rusa si spaniola.