In urma analizei si evaluarii efectuate asupra ofertelor tehnice si financiare depuse de catre cele 9 banci de investitii de reputatie internationala preselectate sa ofere consultanta financiara in procesul de privatizare a S.C. ROMTELECOM S.A., comisia de evaluare a declarat castigatoare oferta bancii de investitii internationale Credit Suisse First Boston.

"Speram ca in cel mai scurt timp contractul de prestari servicii financiare sa fie aprobat si semnat, astfel incat pana la jumatatea anului sa putem lansa Oferta Publica Initiala ("IPO").", a declarat Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy.

Procesul de privatizare totala a S.C. Romtelecom S.A. se va desfasura in conditii de concurenta loiala si de transparenta, iar consultantul selectat va asigura derularea programului in cele mai bune conditii, sustin oficialii Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

La inceputul lunii noiembrie 2005, MCTI a primit noua oferte pentru furnizarea de servicii de consultanta financiara. Principalii ofertanti sunt reprezentanti de consortiile CA-IB, Goldman Sachs, ABN-AMRO si Rotschild; Citibank, EFG Eurobank si Ergasias; Credit Swiss First Boston (CSBF) si IEBA Trust; Deutsche Bank, BRD Securities si Alpha Finance; HSBC, BCR Securities si Dresdener Kleinwort Wasserstein; JP Morgan, RAEF, Intercapital Invest si Linklaters; Merrill Lynch si BT Securities; Morgan Stanley si Raiffeisen Bank; UBS, ING Securities si CET.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Birsan, Filip&Co: Promovarea bursei? Simpla, daca Guvernul o vrea