Sony Ericsson Mobile Communications a obtinut anul trecut un profit net de 90 de milioane de euro, dupa pierderi de 836 milioane euro in 2009, potrivit datelor publicate de producatorul de telefoane mobile.

Compania mixta detinuta de grupul japonez Sony si cel suedez Ericsson a livrat anul trecut 43,1 milioane de telefoane, in scadere cu 24,5% fata de anul anterior, anunta Mediafax.

Vanzarile au scazut cu 7,4%, de la 6,8 miliarde de euro la 6,3 miliarde de euro.

In trimestrul al patrulea, Sony Ericsson a obtinut un profit net de opt milioane de euro, dupa pierderi de 167 miliane euro in intervalul similar din 2009.

Rezultatul este cu mult sub estimarile analistilor intervievati de Bloomberg, care prognozau un profit net de 56,4 milioane de euro.

Vanzarile au scazut cu 13%, la 1,5 miliarde de euro.

Compania a livrat in ultimele trei luni ale anului trecut 11,2 milioane de telefoane, cu 23% mai putine fata de ultimul trimestru al anului precedent, din cauza portofoliului invechit de produse.

Sony Ericsson a anuntat in aceasta luna lansarea primului sau produs de inalta tehnologie din aproape un an, Xperia Arc, care este prevazut cu o camera de opt megapixeli si sistemul Gingerbread, cea mai recenta versiune a Android.
Compania anticipeaza o crestere modesta a vanzarilor mondiale de telefoane mobile, in acest an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
De la telegraf la smartphone - istoria comunicarii intre oameni