Concurenta a aprobat preluarea distributiei Flamingo de catre Asesoft Distribution

Consilliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Asesoft Distribution a cumparat activitatea de distributie de produse IT a Flamingo International SA.

“Efectele operatiunii de concentrare economica notificate asupra mediului concurential nu sunt semnificative, iar operatiunea nu a condus la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate”, au afirmat oficialii CC.

In mai anul trecut Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie privind posibila incalcare a Legii Concurentei de catre Asesoft Distribution prin preluarea in martie 2009 a controlului asupra Flamingo Distribution Center, companie dezvoltata de Flamingo International.

Asesoft Distribution este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de distributie IT&C din Romania si face parte din grupul Asesoft, condus de Sebastian Ghita.

Anul trecut, conducerea grupului Asesoft estima ca acesta va ajunge la afaceri de 325 de milioane de euro, din care aproximativ 130 de milioane ar fi reprezentat compania de distributie.

Din grupul Asesoft fac parte companii din domeniul IT&C: cea de distributie de electronice si IT Asesoft Distribution, Flanco International (retailer detinut in proportie de 60% cu afaceri estimate sa atinga 100 de milioane de euro in 2010), eMag (retailer online cu afaceri estimate la 100 mil. euro) Asesoft Net (divizia de online si dezvoltare de aplicatii web care dezvolta comparatorul de preturi Shopmania), Asesoft Smart (integrator de sisteme audio-video), TeamNet (dezvolta si implementeaza aplicatii software) si compania de telecomunicatii 2K Telecom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri