Anul 2010 marcheaza primul an de scadere al volumului de spam din istoria internetului, conform unui raport anual de securitate remis de Cisco.

In ciuda acestei vesti bune, 2010 a insemnat o crestere a volumului de spam in economii dezvoltate, unde conexiunile de banda larga sunt foarte raspandite, incluzand Franta, Germania sau Marea Britanie.

In Marea Britanie, de exemplu, volumul de spam a crescut cu 99% in 2010 fata de 2009. Vestea buna este ca Brazilia, China si Turcia — toate aceste tari figurau pe pozitii fruntase pe lista natiunilor afectate de spam — au inregistrat o scadere considerabila a volumului acestuia in anul trecut.

In special in Turcia, volumul de spam a scazut cu 87%. Aceasta scadere se datoreaza in parte reducerii programelor botnet de genul Waledac si Pushdo/Cutwail, atribuita cercetatorului Thorsten Holz si restrictionarii de catre ISP a malware-ului de e-mail din retelele broadband. In plus, autoritatile trateaza problema spamului cu multa seriozitate si urmaresc sa reduca la minimum amenintarile infractorilor.

Raportul anual de securitate Cisco include si castigatorii premiilor Cisco Cybercrime Showcase 2010 pe teme de criminalitate informatica si discuta impactul platformelor de socializare, al aplicatiilor de tip cloud, spam si activitati de criminalitate informatica pentru securitatea retelei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Doru Manea, Netsafe: Cat te costa sa ai securitate avansata in compania ta?