Utilizatorii Windows stiu ca deschizand atasamnetul unui email malitos pot crea haos pe PC-urile lor. Se pare ca si utilizatorii BlackBerry trebuie sa fie precauti.

Deschiderea unei imagini malitioase trimise prin e-mail pe dispozitivele mobile poate afecta capacitatea utilizatorului de a vizualiza atasamentele, dupa cum a avertizat producatorul BlackBerry Research in Motion.

Problema apare din cauza unei scapari software din BlackBerry Enterprise Server. Un atacator trebuie sa creeze un TIFF special, sau Tagged Image File Format, pentru a initia atacul.

Un atac incununat de succes ar dezactiva doar abilitatea de a vizualiza atasamente; alte servicii precum trimiterea si primirea de mesaje, efectuarea de apeluri telefonice, accesarea Internet-ului si rularea aplicatiilor BlackBerry wireless pentru a accesa o retea corporata nu ar fi afectate, potrivit RIM.

RIM a dezvoltat un patch pentru a rezolva problema. Upgrade-ul softwre va fi disponibil indata ce se va termina testarea.

In asteptarea update-ului, RIM sugereaza utilizatorilor sa filtreze imaginile TIFF sau sa dezactiveze atasamentele pe BlackBerry.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Probleme la Salonul Auto de la Frankfurt: amenintari cu proteste