Utilizatorii Windows stiu ca deschizand atasamnetul unui email malitos pot crea haos pe PC-urile lor. Se pare ca si utilizatorii BlackBerry trebuie sa fie precauti.
Deschiderea unei imagini malitioase trimise prin e-mail pe dispozitivele mobile poate afecta capacitatea utilizatorului de a vizualiza atasamentele, dupa cum a avertizat producatorul BlackBerry Research in Motion.

Problema apare din cauza unei scapari software din BlackBerry Enterprise Server. Un atacator trebuie sa creeze un TIFF special, sau Tagged Image File Format, pentru a initia atacul.

Un atac incununat de succes ar dezactiva doar abilitatea de a vizualiza atasamente; alte servicii precum trimiterea si primirea de mesaje, efectuarea de apeluri telefonice, accesarea Internet-ului si rularea aplicatiilor BlackBerry wireless pentru a accesa o retea corporata nu ar fi afectate, potrivit RIM.

RIM a dezvoltat un patch pentru a rezolva problema. Upgrade-ul softwre va fi disponibil indata ce se va termina testarea.

In asteptarea update-ului, RIM sugereaza utilizatorilor sa filtreze imaginile TIFF sau sa dezactiveze atasamentele pe BlackBerry.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri