Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu pregateste listarea UTI Grup pe o bursa central-europeana in urmatorii 2-3 ani, banii obtinuti urmand sa fie folositi pentru dezvoltarea internationala a grupului.
"Ne propunem listarea in 2013-2014. Am facut deja pasi importanti in pregatirea pentru listare, printre care reorganizarea juridica, dezvoltarea functiei financiar contabile si compatibilizarea cu cele mai bune practici, implementarea unui sistem de reporting adecvat, investitia a sapte milioane de euro in sistemul ERP Oracle, rebranding, corporate governance si altele", a declarat pentru Mediafax Tiberiu Urdareanu.

Omul de afaceri detine 60% din UTI Holdings, compania care detine UTI Grup, restul fiind in posesia fondului de investitii AIG Investment Fund (25%) si a angajatilor (15%).

Urdareanu a adaugat ca examineaza cateva variante de burse regionale, central europene.

Omul de afaceri a mai spus ca listarea va presupune o oferta publica initiala pentru 30-40% din actiunile companiei.

"Nu excludem listarea la bursa din Bucuresti, dar exista cateva motive sa examinam si alte variante: lipsa unui apetit de a investi in companii industriale in favoarea institutiilor financiare si a monopolurilor, lichiditate redusa si lipsa unui cadru stimulativ pentru investitiile bursiere", a afirmat Urdareanu.

El a adaugat ca a inceput deja discutiile cu mai multi consultanti in vederea listarii, fondurile obtinute urmand sa fie investite in majoritate in dezvoltarea afacerilor si in dezvoltarea internationala.

Urdareanu estimeaza valoarea grupului UTI la 250 milioane de euro.

Afacerile grupului UTI, cu activitati in securitate, IT, managementul traficului si constructii, au crescut anul trecut cu 16%, pana la 146 milioane de euro, datorita unor contracte nou semnate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri