Orange-France Telecom, grupul francez care detine operatorul de telecomunicatii Orange Romania, poarta negocieri exclusive pentru achizitia a 49% din Dailymotion.com, al doilea cel mai mare site de continut video la nivel mondial si principalul concurent al YouTube, a anuntat compania.

Prin aceasta achizitie, Orange vrea sa isi consolideze pozitia de furnizor de continut media.

Tranzactia, care ar putea fi incheiata in urmatoarele luni, valoreaza aproximativ aproximativ la 58,8 milioane de euro, iar din 2013 Orange ar putea putea prelua controlul total al site-ului.

Dailymotion are 93 de milioane de utilizatori unici si peste un miliarde de clipuri video sunt vizualizate in fiecare luna.

Site-ul a fost infiintat in 2005 de catre doi francezi, Benjamin Bejbaum si Olivier Poitrey, scrie cotidianul Le Figaro.

In 2010, site-ul al avut o cifra de afaceri de 18 milioane de euro comparativ cu cele 300 de milioane de euro inregistrate de YouTube, site cumparat de Google in 2006 pentru 1,65 miliarde de dolari.

Continutul video este din ce in mai atractiv pentru utilizatorii de internet, avand in vedere, ca, de exemplu, in Statele Unite, internautii petrec in jur de 12 ore pe luna pentru a vizualiza clipuri video, iar in Franta, unul din trei utilizatori de smartphone oisnuieste sa vada un clip in fiecare saptamana.

Orange-France Telecom detine si Orange Romania, cel mai mare operator de telecomunicatii pe piata locala, cu 10,4 milioane de clienti in septembrie anul trecut.

Sursa fotol: Dailymotion.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si