GTS Central Europe, unul dintre principalii operatori de telecomunicatii din Europa Centrala si de Est (ECE), a anuntat achizitia Sitel Data Center, operatorul celui mai mare nod de Internet independent din Cehia.

Sitel Data Center, cu cifra de afaceri estimata la 6,3 milioane euro in 2010, gazduieste cel mai mare punct de peering din CEE si asigura servicii pentru clienti precum Tesco, Interoute si Mobilkom. Operatorul ceh va face parte din compania nou infiintata, CE Colo, alaturi de toate celelalte 13 centre de date ale grupului GTS.

Compania deserveste aproximativ 130 de companii si a avut, anul trecut, un EBITDA (venituri din operare inainte de calcularea taxelor, dobanzilor, deprecierii si amortizarii) de aproximativ 3,1 milioane euro.

Achizitia Sitel Data Center este aliniata strategiei grupului GTS in acest sector. Pentru a raspunde la cererea tot mai mare pentru servicii de centre de date in regiunea ECE, GTS si-a anuntat in martie 2010 planurile de extindere. In vara anului 2010 au fost extinse centrele de date din Polonia si a fost achizitionata compania Interware din Ungaria, un furnizor de servicii de centre de date.

In afara de sectorul de centre de date, GTS a cumparat, anul trecut, si operatorul Datek din Romania, precum si operatorul Dial Telecom din Slovacia.

Grupul GTS si, respectiv, compania nou infiintata, CE Colo, opereaza acum 14 centre de date in Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia si Romania.

GTS CE este detinut de un consortiu de investitori de capital privati, condusi de Columbia Capital si M/C Venture Partners, investitori americani cu experienta in sectoarele serviciilor de telecomunicatii si a celor bazate pe tehnologie, precum si Innova Capital, un grup major de capital privat concentrat pe zona Europei Centrale. HarbourVest Partners, Oak Investment Partners si Bessemer Venture Partners intregesc Consortiul.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Deutsche Telekom se concentreaza pe integrarea GTS