Innova Capital, fondul care s-a remarcat pe piata locala prin exitul din Orange Romania, a preluat un pachet de 96% din actiunile Provus si ale subsidiarei sale detinute integral RomCard de la Turkven Private Equity si un consortiu de investitori turci.

Provus si Romcard este a treia tranzactie realizata de Innova in Romania, dupa achizitia din 1999 a Orange Telecom, companie vanduta dupa sase ani catre France Telecom, si preluarea in 2008 a afacerii La Fantana.

Innova Capital a fost asistata de catre Badea Clifford Chance, iar PricewaterhouseCoopers a fost consultantul financiar al tranzactiei. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Achizitia surprinde intrucat procesatorul de carduri turc Provus Services Provider, controlat de fondul de investitii Turkven si prezent pe piata locala din 2001, a cumparat chiar anul trecut RomCard, companie de procesare a cardurilor cu afaceri de 1,3 milioane de euro in 2009 si detinuta de BCR, BRD, UniCredit Tiriac Bank, Raiffeisen Bank si Financiara SA.

Provus si RomCard sunt cei mai importanti furnizori de servicii de emitere si personalizare a cardurilor, de operatiuni si procesari de tranzactii la terminale ATM si POS, precum si de servicii de switching si e-commerce, activand pe piata de mai mult de zece ani. "Achizitia creeaza conditiile pentru accelerarea dezvoltarii locale si regionale a celor doua companii si reafirma interesul pe termen lung al Innova Capital pentru Romania", potrivit fondului de private equity.

“Am avut numeroase argumente pentru a investi in Provus”, a declarat Krzysztof Kulig, partener Innova Capital si noul presedinte al Provus Supervisory Board.

Provus, infiintata in 2001, detine toate certificarile necesare de la organizatiile internationale MasterCard si Visa , oferind o plaja completa de servicii de procesare a cardurilor, atat pentru emitere, cat si pentru acceptare. De asemenea, compania furnizeaza servicii de personalizare a cardurilor si aplicatii de Loyalty. Provus administreaza peste 1500 de unitati ATM, 4500 de terminale POS, 3 mil. de carduri si peste 3,5 mil. de tranzactii pe luna.

RomCard este un veteran al industriei si primul centru de procesare a cardurilor din Romania. Infiintata in 1994, compania a continuat sa se axeze pe procesarea tranzactiilor si si-a extins activitatea in servicii e-commerce, fiind in prezent singura platforma 3D Secure certificata de catre Visa si MasterCard din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si