Romania s-a aflat si in trimestrul al treilea al anului trecut pe locul patru la nivel global in functie de viteza medie de conectare la internet, cu 7,7 Mbps, fata de 6,8 Mbps in al doilea trimestru din 2010, arata un studiu realizat in 209 de tari si regiuni de catre compania americana Akamai Technologies.

Primele zece tari la nivel mondial in privinta vitezei medii de acces la internet sunt Coreea de Sud, Hong Kong, Japonia, Romania, Olanda, Letonia, Republica Ceha, Elvetia, Taiwan si Danemarca.

Romania este astfel prima tara in Europa in functie de viteza de conectare, iar Constanta este orasul european cu cea mai mare viteza medie de acces la internet, de 8,8 Mbps.

Alte orase romanesti in care romanii pot naviga foarte rapid pe internet sunt Timisoara (cu 7,7 Mbps) si Iasi (cu 7,5 Mbps). Despre Bucuresti nu sunt oferite date in legatura cu acest criteriu.

Romania este ultima intre cele 27 de tari UE in privinta accesului la internet, rata de penetrare a liniilor fixe de internet de mare viteza fiind de 13,7% la 100 de locuitori in tara noastra in luna iulie a acestui an, conform unui raport al Comisiei Europene.

In iunie 2010 erau circa 2,93 milioane de conexiuni fixe de internet in banda larga, in crestere cu 4% fata de sfarsitul lui 2009.

Pe de alta parte, pe segmentul de internet mobil numarul de conexiuni a ajuns in primul semestru din 2010 la 5,77 milioane de conexiuni comparativ cu 4,58 in decembrie anul trecut.

La finalul lui iunie anul trecut in Romania erau 7,78 milioane de utilizatori de internet.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si