Desi targeteaza intreaga piata, nefiind vreun sector pe care filiala locala a Hewlett-Packard sa nu il abordeze, oficialii companiei recunosc faptul ca se concentreaza si pe intreprinderile mici si mijlocii (IMM).

"Targetam toata piata, nu e nici un segment pe care sa nu ne simtim confortabili, insa este drept ca avem un focus deosebit pe telecom, pe sectorul public - in anumite zone - si, de asemenea, ne concentram si pe IMM-uri", a declarat Mihai Guran (foto), seful operatiunilor diviziei locale de servere si echipamente de stocare ale HP.

Referitor la economia Romaniei, Guran crede ca aceasta a inceput sa isi revina, lucru vizibil si in sectorul IT, mai ales in zona enterprise.

"Asta se datoreaza clientilor, de care HP este strans legata, ca si companie. Depindem de clientii nostri, in sensul ca acestia, daca au un business, fac investitii. In schimb, daca nu au, nu fac. In plus, datorita acestora, am reusit sa crestem anul trecut fata de 2009, perioada in care companiile si-au pus pe hold investitiile", a explicat oficialul Hewlett-Packard Romania.

Anul 2010 a fost unul important pentru HP. Piata de servere locala a cunoscut un avans de 28% in al treilea trimestru al anului trecut, pana la 2.447 de unitati, potrivit companiei, care citeaza un studiu al IDC.

Din totalul vanzarilor, HP a avut o cota de 47,8%, crestere cu 97% fata de anul anterior. Pe segmentul Blade, servere mai performante destinate in special companiilor mari, precum si unitatilor administrative ale statului, compania a detinut o cota de 69,3%, in T3, asemanatoare cu cota pe plan mondial, comercializand in aceasta perioada 276 de sisteme.

"Pe plan global, HP este lider de piata pe segmentul serverelor de trei trimestre. Pe trimestrul trei, cota de piata a companiei este de 33,4%, HP fiind pentru prima data pe prima pozitie, dupa ce aceasta piata a fost dominata mult timp de un competitor al nostru", a aratat Guran.

Dintr-o piata de peste 2.000 de servere livrate atat in primul trimestru (2.677), cat si in cel de-al doilea (2.129), HP a avut o cota de aproximativ 35%, conform companiei de cercetare IDC, informa reprezentantul HP in luna octombrie a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Finantari de peste 170 de milioane de euro pentru studenti si IMM-uri