Un lucru care poate la prima vedere pare putin neobisnuit avand in vedere ca forta de munca romaneasca este mai scumpa decat cea chineza.

Cu toate acestea, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) anunta in urma doua saptamani ca mari companii chineze precum Alibaba Network Technolog, care detine Alibaba.com, cel mai mare site chinezesc de comert electronic sau Tencent Technologies, parte din grupul care este liderul serviciilor de internet din China, ar fi foarte interesate de Romania.

Oficialii MCSI nu au vorbit cu cei ai Chinei despre bugetele ce urmeaza a fi investite ori deschideri concrete de filiale in Romania, pana acum stabilindu-se doar organizarea unui forum prin care posibilii investitorii sa cunoasca mai bine piata locala.

Citeste si:

"Oricum, important este ca aceste companii sa-si stabileasca un sediu in Romania, dupa care in mod sigur vor urma si investitiile”, declara Valerian Vreme (foto), seful MCSI pentru wall-street.ro.

Cititi mai multe despre investitiile Chinei in Romania in Pierdem trenul de China? Ce este de facut pentru a-i atrage pe asiatici