"Cota de piata estimata pentru acest an se bazeaza pe o crestere aproximativa a pietei portabilelor de pana la 10% fata de anul trecut, pana la 450.000 unitati", a declarat Sebastian Cucu, managerul diviziei de IT din cadrul Samsung Electronics Romania.

Astfel, prin cele sapte modele de notebookuri si netbookuri lansate pe plan local, Samsung intentioneaza sa vanda un numar de peste 30.000 de portabile in 2011. Este pentru prima data cand compania comercializeaza aceasta categorie de produse in Romania.

Cele sapte modele, care au preturi cuprinse intre 1.699 si 4.799 lei, se adreseaza segmentului middle si high, conform lui Cucu.

Citeste si:

"In primul semestru al acestui an, vanzarile de notebookuri si netbookuri vor fi, probabil, similare cu cele din aceeasi perioada a lui 2010, iar cresterea pietei de profil va fi mai pregnanta din a doua jumatate a anului. Un lucru negativ, care va afecta brandurile premium si, implicit, piata, este faptul ca preturile portabilelor se vor eroda in 2011", a adaugat managerul diviziei de IT Samsung.

Notebookurile si netbookurile Samsung pot fi cumparate de la retailerii Altex, Flanco, Domo si de la eMag.ro.