In avampremiera salonului "Consumer Electronics Show", presedintele Microsoft, Bill Gates, a prezentat noul sistem de operare Microsoft, cunoscut sub denumirea Windows Vista, scrie presa internationala.

Cel mai nou produs al celui mai mare producator de software din lume, Microsoft, sistemul de operare Windows Vista este programat sa apara pe piata in a doua jumatate a acestui an si va include o noua versiune a pachetului Windows Media Center si o noua versiune de Internet Explorer care promite un grad sporit de securitate.

Cele mai mai mari imbunatatiri ale principalului sistem de operare marca Microsoft constau in noua interfata 3-D si in faptul ca ramele de fereastra sunt transparente pentru a permite vizualizarea informatiilor cat mai usor posibil.

Dupa o perioada mult asteptata in care s-a insistat mai mult pe aspectele tehnice ale Vista, Bill Gates a adus in fata auditorului prezent in Las Vegas la Consumer Electronics Show o serie de caracteristici importante ale Windows Vista mai apropiate de utilizatorii obinuiti.

In timpul prezentarii sale sustinute in premeira la Consumer Electronics Show, presedintele Microsoft a demonstrat si prezentat uneltele de editare ale fotografiilor.

Cu aceasta ocazie, Bill Gates a incercat sa-i puna la punct pe cei de la Google, minimalizand pericolul pe care il reprezinta celebrul motor de cautare. Astfel, Bill Gates a insistat pe faptul ca IBM a reprezentat dintotdeauna o amenintare pentru Microsoft. IBM va fi mereu principalul nostrum competitor, insa, pur si simplu, presei nu-i place sa scrie despre IBM, a declarat acesta agentiei de presa Reuters.Cea mai mare companie din industria IT este de departe IBM, au de patru ori mai multi angajati si o cifra de afaceri mult mai mare decat Microsoft. IBM a fost dintotdeauna cel mai mare competitor al nostru", a adaugat presedintele Microsoft.

Mai multe articole din sectiunea IT & C »