LG Electronics a avut venituri de 48,2 miliarde dolari anul trecut si un profit net de 1,1 miliarde dolari. Profitul operational pentru intreg anul 2010 a fost de 152,5 milioane dolari.
Conform rezultatelor neauditate pentru ultimul trimestru din anul 2010, pe baza Standardelor Internationale de Raportare Financiara (International Financial Reporting Standards), companiile Home Entertainment si Home Appliances au inregistrat venituri puternice, ca urmare a cresterii vanzarilor de televizoare cu ecran plat si de telefoane mobile.

Astfel, LG a obtinut venituri consolidate in crestere cu 9,4% in al patrulea trimestru din 2010, comparativ cu al treilea trimestru din anul 2010. Pierderile nete pentru cel de-al patrulea trimestru al anului trecut au fost de 226,3 milioane dolari. Profitul operational a scazut, divizia de telefonie mobila a inregistrat pierderi, iar prin reducerea inventarului a rezultat o crestere a cash flow-ului.

Vanzarile companiei Home Entertainment au crescut cu 15,8% comparativ cu acelasi trimestru din anul anterior, cu rezultate record inregistrate trimestrial de segmentul de televizoare cu ecran plat ca urmare a sezonalitatii si pozitiei de lider pe pietele dezvoltate. Livrarile pe acest segment au atins 8,7 milioane unitati, cu o crestere de 33% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Ca urmare a scaderii pretului de vanzare determinat de competitia acerba din industria TV, veniturile au scazut comparativ cu cel de-al treilea trimestru al aceluiasi an, determinand pierderi operationale in acest trimestru. Vanzarile anuale au atins 19,1 milioane dolari, cu o crestere de 12,5% fata de anul precedent, in pofida stagnarii economice din tarile dezvoltate.

Veniturile companiei Mobile Communications au crescut cu 10,9% comparativ cu acelasi trimestru din anul anterior, ca urmare a vanzarilor puternice inregistrate de segmentul de terminale smartphone, prin modele precum Optimus One. In acest trimestru a fost livrat un numar total de 30,6 milioane unitati de terminale, in crestere cu 8 procente fata de trimestrul anterior. In anul 2011, compania se va concentra pe profitabilitate, prin lansarea unor terminale smartphone pe segmentul premium si a tabletelor PC, precum si prin recastigarea competitivitatii in privinta costului telefoanelor cu functii de baza.

Compania Home Appliance continua sa obtina rezultate pozitive, cu o crestere de 13,7% fata de anul precedent, atingand vanzari de 2,5 miliarde dolari si un profit operational de 68,8 milioane dolari. Vanzarile au crescut pe pietele de peste ocean ca urmare a vanzarilor din perioada de sarbatori din pietele din America de Nord si a cresterilor continue inregistrate pe pietele in curs de dezvoltare.

Vanzarile totale la nivelul anului 2010 au crescut cu 11,9% fata de 2009, atingand 9,2 miliarde dolari.

Compania Business Solutions a inregistrat vanzari in crestere cu 1,9% fata de trimestrul precedent, ajungand la 1,1 miliarde dolari, in pofida scaderii cererii de piata si reducerii pretului de vanzare. Vanzarile anuale au atins 4,2 miliarde dolari, in crestere cu 4,3% fata de anul precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri