Innova Capital, fond de investitii activ pe piata central-est europeana, isi doreste ca prin achizitia procesatorului de carduri local Romcard si a celui turc Provus Services Provider, controlat de fondul de investitii Turkven, sa extinda operatiunile celor doi procesatori in zona balcanica, a declarat, pentru wall-street.ro, Krzysztof Kulig, partener Innova Capital si presedintele Provus Supervisory Board.
Tranzactia prin care fondul de investitii a preluat 96% din Romcard si Provus este a doua in care au fost implicate cele doua companii, in iunie anul trecut Romcard fiind cumparat de furnizorul turc de servicii de procesare.

Astfel, achizitia anuntata in aceasta saptamana a fost o surpriza mai ales ca negocierile pentru tranzactie au inceput in prima jumatate a anului trecut.

Conducerea fondului de investitii vrea sa pozitioneze procesatorii ca doi furnizori de servicii cu costuri reduse pentru institutiile financiare romanesti, sa consolideze managementul si sa lanseze noi produse care sa creasca profitabilitatea si cota de piata a Romcard si Provus.

De altfel, reprezentantii Innova Capital spun ca domeniul procesarilor de tranzactii este unul in care fondul are experienta prin investitiile de succes in Euronet si Polcard.

“Polcard a fost cumparat in 2003 si a devenit o companie de top in domeniul procesarii de tranzactii. Innova a investit 20 de milioane de euro si a vandut PolCard primind de patru suma investita. In perioada in care Innova a fost investitor, PolCard si-a crescut veniturile cu 46% si a devenit primul procesator pe piata din Europa Centrala si de Est. Speram sa ajungem la rezultate similare investind in cei doi procesatori. Provus si Romcard sunt lideri de piata si de accea sunt in postura ideala prin care sa profite de cresterea sectorului bancar si majorarea cu doua cifre a pietei de comert electronic”, a explicat Krzysztof Kulig (foto).

Romcard este o companie de procesare a cardurilor infiintata in 1994, cu afaceri de 1,3 milioane de euro si profit net de 315.000 de euro in 2009.

In prezent are in jur de 30 de angajati, iar domeniul de activitate cuprinde autorizarea tranzactiilor cu card bancar (front office), gestionarea bazei de date de comercianti (back office), servicii de comert online, suport clienti, prevenire fraude si dispute electronice. Aceste sunt prestate catre cele mai importante 17 banci din Romania.

Provus a intrat pe piata locala in 2001, acesta fiind si primul centru de operatiuni din strainatate al companiei turcesti. In prezent, Provus administreaza in Romania peste 1.500 terminale ATM, 4.500 terminale POS, trei milioane de carduri si 3,5 milioane tranzactii lunar.

“Romania a fost si ramane una dintre pietele noastre principale si ne uitam mereu la investitii atractive aici. Romania este a doua cea mai activa piata din portofoliul nostru, in special datorita marimii pietei si a pronuntatei culturi antreprenoriale romanesti”, a mai spus Kulig.
Managerul se asteapta ca 2011 sa fie mai bun decat 2010 in ceea ce priveste numarul tranzactiilor incheiate de fondurile de investitii.

"Sunt inca multe companii cu potential de crestere sanatoasa in urmatorii ani si ne asteptam sa vedem cateva tranzactii medii si mari care sa aiba loc in regiune. Cu siguranta ne asteptam ca 2011 sa aduca o crestere a numarului de oportunitati de investittii interesante dupa doi ani dificili", explica oficial Innova.

Fondul de investitii a mai detinut actiuni la Orange Romania, cel mai mare operator de telecomunicatii pe piata locala, si a cumparat in 2008 compania La Fantana, cel mai important jucator pe segmentul distributiei si imbutelierii de apa naturala consumata prin intermediul watercoolerelor.

De asemenea, anul trecut a mai facut indirect doua achizitii: Datek Telcom prin GTS Telecom si Rokor prin La Fantana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri