Livrarile de terminale inteligente bazate pe tehnologia Android au ajuns la 32,9 milioane de unitati in ultimele trei luni ale anului trecut, la nivel global.

Comparativ, smartphoneurile dotate cu sistemul de operare Symbian au atins doar 31 milioane de unitati. In aceeasi perioada a anului trecut, au fost vandute 23,9 milioane de telefoane cu platforma Symbian.

Cota de piata a platformei folosite de Nokia a coborat de la 44,4% la 30,6%, in mare parte din cauza vanzarilor de smartphoneuri cu platforma Android, care au cunoscut o crestere anuala de 615,1%.

Citeste si:

Astfel, intr-un singur an, cota de piata a Google Android a ajuns de la 8,4% la 32,5%. Cel mai bine vandute telefoane bazate pe platforma Android au fost cele produse de Samsung, HTC si LG.

Din topul sistemelor de operare pentru telefoane inteligente mai fac parte platformele iOS de la Apple, BlackBerry OS de la Research in Motion (RIM) si Windows Phone 7 sau Windows Mobile, de la Microsoft.

Cota de piata a Apple a scazut cu 0,3%, la 16 procente, desi si-a dublat numarul de iPhoneuri vandute, iar cea a RIM a coborat de la 20 la 14,4%.