Los Angeles Times a generat un val international de zvonuri potrivit carora Google Inc. si Wal-Mart Stores Inc. vor lansa un PC ieftin cu sistem de operare creat de Google. In cadrul Consumer Electronics Show, insa, gigantul Google a infirmat zvonurile.

Reprezentantii Google au considerat raportul Times ca fiind "total fals", accentuand bunele parteneriate ale companiei cu producatorii de PC-uri.

"Avem multi parteneri PC care isi satisfac propriile piete foarte bine, de aceea nu vedem nici o necesitate de a intra pe acea piata", a declarat un oficial Google.

Los Angeles Times a anuntat sambata trecuta ca respectivul PC Google nu va costa mai mult de 200 $ deoarece nu va utiliza sistemul de operare Windows.

Co-fondatorul Google, Larry Page va face un anunt vineri in cadrul CES. Analistii "suspecteaza" ca Page va utiliza selecta expozitie pentru a "prezenta un computer Google sau pentru a anunta un parteneriat cu un mare distribuitor pentru a vinde o astfel de masina", scria ziarul.

Un reprezentant al Wal-Mart a numit de asemenea articolul "un zvon fara nici cea mai mica urma de adevar".

Bear Stearns & Co. a suspectat luna trecuta ca Google va lansa "Google Cubes", mici cutii hardware care permit utilizatorilor sa transfere melodii, video si alte fisiere digitale intre computere si televizoare.