Economia romaneasca va creste in 2011, iar in ritm cu aceasta si piata telecom, a declarat Inaki Berroeta, seful Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie mobila la nivel national, in cadrul primei intalniri cu presa din Romania.
Concomitent cu economia care va avansa in 2011, acesta estimeaza ca si piata telecom ar trebui sa inregistreze .

Desi piata de telecomunicatii locala este foarte sensibila din punct de vedere al preturilor practicate, acestea nu vor scadea la o valoare negativa, potrivit lui Berroeta. "Piata romaneasca de telecom este foarte sensibila la pret, ceea ce constituie o provocare pentru noi, intrucat trebuie sa ne adaptam cerintelor consumatorilor si sa le oferim acestora ce vor. Nu stiu daca preturile vor mai cobori in industria de profil, insa este evident ca «sub zero» nu vor scadea", a spus Inaki Berroeta (foto), care este din decembrie 2010 noul CEO al Vodafone in Romania. El a facut referire la tipurile de abonamente care includ un telefon la pretul de zero lei.

Berroeta sustine ca nu are tinte exacte in noua functie, preluata de la Liliana Solomon, cea care a condus Vodafone Romania timp de 5 ani si care a fost numita, la finele anului trecut, director operational pe Europa al companiei. [Citeste si Cea mai puternica romanca manager la nivel international. Ce mostenire lasa Liliana Solomon in Romania].

Totusi, principalele tinte pe care le are noul sef al operatorului sunt acelea de "a avea cele mai bune servicii din piata si de a fi alegerea numarul 1 pe lista consumatorilor romani".

In acest sens, in urmatorii cinci ani, Vodafone va investi pe plan local 500 milioane euro. Cea mai mare parte a sumei va fi destinata investitiilor in retea, dar si dezvoltarii in zona de retail.

"Chiar daca din punct de vedere al numarului de utilizatori pe segmentul de date mobile Romania este inca in urma, traficul pe acest sector va creste in urmatorii ani si, tocmai de aceea, Vodafone trebuie sa fie pregatita. Ne vom focusa pe serviciile de date mobile si, de asemenea, pe smartphoneuri, care vor deveni tot mai accesibile romanilor", a afirmat Berroeta.

Astfel, acesta a adaugat ca se va ajunge pana in acel punct in care nu vor mai exista si alte tipuri de telefoane decat cele inteligente, drept pentru care operatorul are in plan sa pluseze pe acest segment si sa lanseze cat mai multe smartphoneuri, dar si tablete PC.

"Referitor la tablete, pot spune ca Apple a fost singurul producator care a reusit sa faca aceasta piata atractiva", a mentionat seful Vodafone Romania, care avea, la sfarsitul anului precedent, 9,804 milioane de clienti, in scadere fata de septembrie 2010, de la 9,839 milioane de utilizatori. Intrebat daca vrea ca Vodafone sa devina primul operator pe piata de profil, CEO-ul companiei a refuzat sa comenteze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri