"Investigatia a fost finalizata in decembrie anul trecut, apoi a fost trimisa celor doi operatori pentru ca acestia sa vada rezultatele si pe 25 ianuarie a avut loc audierea operatorilor. Decizia a fost luata astazi si tot astazi se trimite si companiilor de telecomunicatii", a declarat pentru wall-street.ro, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

El nu a precizat daca cele doua companii vor fi amendate, Orange si Vodafone, principalii doi operatori de telecomunicatii pe piata locala riscand amenzi pana la 5% din cifra de afaceri. De aceasta investigatie s-au ocupat cinci persoane.

In aceasta ancheta este implicat si Romtelecom, insa dosarul celui mai mare furnizor de telefonie fixa pe piata locala urmeaza sa fie finalizat in lunile urmatoare.

Citeste si:

Investigatia a carei rezultate vor fi prezentate maine a inceput in 2006 dupa ce compania Netmaster Communications a reclamat la Consiliul Concurentei faptul ca principalii operatori de telefonie din Romania ii refuza dreptul de revanzare a serviciilor de interconectare si blocheaza dezvoltarea pietei, operatorul pierzand circa 30% dintre clienti in cateva luni.

Oficialii reclamantilor sustineau atunci ca operatorii mobili incalca legea interzicand terminarea in retelele proprii a apelurilor venite pe linia de interconectare cu Netmaster, dar initite in retelele altor operatori, in timp ce Romtelecom era acuzata ca refuza accesul Netmaster Communications la reteaua sa.