Compania Iquest, furnizor local de solutii si servicii IT, estimeaza pentru acest an afaceri de 13 milioane de euro, dintre care peste un milion de euro vor proveni din vanzarea de aplicatii mobile.

Astfel, conducerea companiei estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu 20% fata de cele 11 milioane de euro de anul trecut.

Iquest ofera solutii de enterprise resource planning (planificarea resurselor intreprinderii), business intelligence, customer relationship management (managementul relatiilor cu clientii), management de documente si colaborare, comert electronic, virtualizarea infrastructurii IT, dar si solutii pentru platforme mobile si solutii customizate.

La finalul lui 2009, compania clujeana a creat Trip Journal, o aplicatie premiata de Google si considerata una foarte buna de catre fanii Apple. Aceasta este folosita in prezent de aproximativ 300.000 de utilizatori din intreaga lume.

“Vanzarile generate de aplicatiile pentru mobile vor reprezenta in 2011 aproximativ 10% din business-ul iQuest, in crestere semnificativa fata de anul trecut. Clientii nostri sunt in principal companii deschise noilor tendinte de comunicare si in prezent suntem implicati in proiecte pentru companii din domeniul auto, media sau retail”, a declarat Cornelius Brody (foto), directorul general al companiei.

Compania a lansat la finalul anului trecut aplicatii iPhone, iPad si Android pentru Banca Transilvania, acestea permitand vizualizarea de informatii cu privire la localizarea unitatilor BT, cursul valutar sau stiri despre banca, dar si pentru Jaguar, pentru a celebra cei 75 de ani ai marcii britanice de autoturisme.

Costul pentru dezvoltarea unei aplicatii mobile variaza de la cateva mii de euro, pana la zeci de mii, in functie de complexitatea acesteia, iar dezvoltarea unui proiect poate dura chiar si cateva luni. Fata de costurile initiale pentru dezvoltarea unei aplicatii pentru platforme mobile, apar costuri ulterioare cu mentenata ori dezvoltarea de versiuni imbunatatite.

Iquest are 330 de angajati si ofera solutii si servicii IT pentru companii din Germania, Marea Britanie, Romania, Elvetia, Franta si Suedia.

Compania detine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca si Brasov, sediul central la Frankfurt am Main si birouri de consultanta la Bucuresti, Budapesta, Paris si Göteborg.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Rezultatele pe T3 ale Vodafone: cati clienti a castigat in ultimul an