Star Storage, unul dintre principalii jucatori pe piata de solutii si servicii pentru protectia si managementul informatiilor din Romania, a raportat pentru 2010 afaceri de peste 20 mil. euro, in crestere cu mai mult de 50% fata de anul 2009, in principal ca urmare a investitiilor realizate in portofoliul de solutii si de servicii externalizate de data center si printare si implicuire a documentelor.
Compania estimeaza pentru 2011 o evolutie a afacerilor de 25%, rata de crestere incetinindu-se.

“Dintre cei peste 10 ani de activitate pe piata din Romania, 2010 a fost de departe cel mai dificil an, nu numai pentru noi, ci pentru intregul mediu de afaceri. Consideram, insa, ca investitiile realizate inca de la inceputul anului 2009 in lansarea de noi linii de business si in dezvoltarea celor existente ne-au ajutat sa depasim toate provocarile pe care acest an ni le-a oferit”, a declarat Catalin Paunescu, managing director Star Storage.

Toate diviziile au inregistrat cresteri importante, insa cea mai mare crestere, spune Paunescu, au adus-o diviziile de Infrastructura, Data Center Outsourcing si Output Management Outsourcing (serviciile de printare si implicuire a documentelor), ultimele doua beneficiind si de cele mai mari investitii in 2009 - 2010 (numai in 2010 investitiile se ridica la peste 2 milioane euro).

Sectorul privat a contribuit cu circa 70% la cifra de afaceri a companiei, in timp ce sectorului public ii revin circa 30%.

“In ceea ce ne priveste, in ciuda investitiilor semnificative facute in dezvoltarea de solutii specifice, sectorul public ramane o dezamagire datorita numarului mic de proiecte si lipsei de consistenta in executia unei strategii nationale coerente de IT&C”, mai spune Paunescu.

Pentru anul 2011, Star Storage anticipeaza o crestere a cifrei de afaceri de peste 25%. "In acest an, ne vom concentra pe cresterea valorii companiei prin consolidare si excelenta la nivel operational. Credem ca succesul companiei a fost determinat de o echipa de campioni si, de aceea, ne vom concentra eforturile atat pe dezvoltarea actualei echipe, cat si pe atragerea celor mai buni specialisti in domeniu” a continuat Catalin Paunescu.

Star Storage este o companie romaneasca, cu capital 100% privat. Compania ofera solutii pentru infrastructura, solutii de afaceri orientate pe managementul continutului si al proceselor, solutii GIS precum si servicii externalizate de management al arhivelor hibride.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri