Romania a coborat patru pozitii, pe locul 25, din 2009 pana in acest an, intr-un clasament realizat de compania de consultanta A.T. Kearney privind atractivitatea pietelor pentru activitatile de outsourcing, respectiv servicii precum suport IT, centre de contact sau operatiuni administrative, potrivit Mediafax.

Atfel, Romania a inregistrat un punctaj total de 5,21 pentru indicele Global Services Location (al atractivitatii pietei locale - n.r.), fata de 7,01 pentru India, ocupantul primei pozitii in clasament, sau 4,15 pentru Portugalia, plasata pe ultimul loc, al 50-lea, se arata intr-un raport al A. T. Kearney.

Indiei ii urmeaza in top China si Malaezia. Cele trei state si-au mentinut pozitiile din 2009.

Romania este incadrata de Polonia (5,23 de puncte), care a urcat 15 locuri fata de 2009, si Germania (5.2 puncte, in crestere cu opt pozitii). De altfel, Polonia, alaturi de Marea Britanie (in urcare cu 15 pozitii), sunt statele care au avansat cel mai mult in clasament.

"In Europa Centrala si de Est, Polonia este personajul principal al povestii, urcand 15 pozitii, dupa ce a depasit problemele economice si a beneficiat de cresterea increderii investitorilor. Ungaria (locul 31) si Cehia (pozitia a 35-a), au evoluat un pic mai bine, datorita reducerii nivelurilor salariilor. Povestea outsourcing-ului se modifica, insa, pentru Bulgaria (loc 17) si Romania", mentioneaza raportul.

Bulgaria a coborat, ca si Romania, patru pozitii in clasamentul A. T. Kearney.

Indicele Global Services Location are la baza evolutia a trei subindici, respectiv atractivitatea financiara, pregatirea si disponibilitatea fortei de munca si mediul de afaceri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si