Dell, rezultate solide in T4 fiscal, datorita scaderii costurilor

Dell, al doilea mare producator de computere din lume, a inregistrat rezultate solide in ultimul trimestru al anului fiscal 2010-2011, incheiat la sfarsitul lunii ianuarie, datorita scaderii costurilor cu componentele si cresterii cererii din sectorul corporate, transmite Mediafax.

Totodata, compania anticipeaza o crestere de 5-9% a veniturilor in anul fiscal 2011-2012, care depaseste usor estimarile de pe Wall Street.

Veniturile companiei au crescut in al patrulea trimestru fiscal cu 5%, la 15,7 miliarde de dolari, iar profitul net a urcat de aproape trei ori, la 927 milioane de dolari. In anul fiscal 2010-2011, Dell a avut venituri de 61,5 miliarde de dolari, in crestere cu 16%, si un profit net mai mare cu 84%, de 2,63 miliarde de dolari.

Profitabilitatea Dell a depasit estimarile analistilor, iar conducerea companiei s-a aratat increzatoare ca aceasta performanta poate fi sustinuta. Unii analisti pun insa la indoiala aceasta premisa.

Marja bruta a Dell a fost de 21,5% in trimestrul al patrulea, cu circa 15% peste estimari, datorita scaderii preturilor componentelor, indeosebi ale chip-urilor de memorie si ecranelor LCD.

Actiunile Dell au crescut cu 6% dupa anuntarea rezultatelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri