Romanii cred ca operatorii de internet fix le protejeaza si respecta cel mai bine datele personale, spre deosebire de locuitorii altor tari europene care au cea mai mare incredere in banci, arata un studiu realizat de furnizorul de echipamente de telecomunicatii Nokia Siemens Networks.
Astfel, furnizorii de internet fix au obtinut 6,8 puncte pe o scara de la 1 la 10 in ceea ce priveste increderea romanilor ca o anumita institutie sau companie le-ar proteja datele personale. Cei mai mari operatori de internet fix pe piata locala sunt RCS&RDS, Romtelecom si UPC Romania

Pe locurile urmatoare se afla: furnizorii de telefonie mobile, motorul de cautare Google, furnizorii de telefie fixa, de internet mobil, bancile, portalurile online (precum yahoo!, MSN, AOL si igoogle), companiile de asigurari, magazinele online, furnizorii de carduri de loialitate (inclusiv cei de programe bonus), comunitatile online si guvern.

Romanii se tem cel mai mult de pierderea datelor de pe cardul de credit, de aflarea adresei de domiciliu si a veniturilor lunare ori anuale.

Comparativ, la nivel european (Franta, Germania, Marea Britanie, Spania si Romania) utilizatorii de servicii de telecomunicatii au cea mai mare incredere in banci (6,8 puncte) , furnizori de internet fix, de telefonie fixa, internet mobil, telefonie mobila, companii de asigurari, Google, magazine online, portaluri online, guvern, furnizori de carduri de loialitate si comunitati online.

Pe de alta parte, europenii spera sa nu piarda datele de pe cardul de credit, cele despre solvabilitatea creditului sau despre veniturile lunare ori anuale.

Studiul a fost realizat intre octombrie si decembrie anul trecut in 18 tari din intreaga lume, dintre care cinci europene (Franta, Germania, Marea Britanie, Spania si Romania).

La nivel european au raspuns 5.000 de utilizatori de telefonie mobile cu varste intre 14-64 de ani, dintre acestia 1.041 fiind din Romania.

Institutiile si companiile despre care romanii si europenii cred ca le protejeaza cel mai bine datele personale:



Sursa: Nokia Siemens Networks

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri