"Romtelecom detine 30% din capitalul social al Cosmote Romania. Ministerul Comunicatiilor a propus grupului OTE (care controleaza ambii operatori, n.r.) fuziunea celor doua companii inainte de listarea actiunilor Romtelecom, situatie in care cota statului roman, care acum detine 45,99% din capital, se va diminua. Asteptam pozitia OTE cu privire la aceasta propunere", a spus Vreme, potrivit Mediafax.

Cosmote Romania este al treilea operator local de telefonie mobila, dupa Orange Romania si Vodafone Romania, iar Romtelecom este cel mai mare operator de telecomunicatii fixe.

Vreme a declarat ca s-a intalnit cu reprezentantii mai multor banci de investitii, printre care Citibank, Goldman Sachs si Rothschild, si a avut discutii despre posibila listare pe piata de capital a actiunilor detinute de stat la Romtelecom.

Citeste si:

"Conform contractului de privatizare, Ministerul Comunicatiilor a solicitat OTE prezentarea, pana la finele anului 2010, a unei oferte de cumparare a pachetului de actiuni detinut de stat la Romtelecom, termen decalat ulterior cu trei luni, la solicitarea grupului elen. Pe de alta parte, ministerul a initiat demersuri pentru listarea pe bursa, proces care se face prin intermediul unui consulatant, respectiv o banca de investitii", a afirmat Vreme.

Prevazuta initial pentru 2008, listarea Romtelecom a fost amanata pentru 2009 ca urmare a problemelor de pe pietele financiare, dar nici acest termen nu a fost respectat.

Cum comentati? Credeti ca este realizabila listarea Romtelecom pe Bursa? Credeti ca Statul roman va avea de castigat?