Compania Nationala Posta Romana (CNPR) va organiza, la 30 martie, o licitatie pentru achizitionarea unui sistem informatic integrat, valoarea contractului fiind estimata la 14,9 milioane de euro (TVA inclusa) in urmatorii cinci ani, potrivit datelor de pe site-ul www.e-licitatie.ro.

"Principalul obiectiv este implementarea unui instrument care sa ajute managementul CNPR in conducerea afacerilor, prin crearea unui sistem informational care sa optimizeze functionarea tuturor structurilor organizatorice, pe toate nivelurile, sustinand astfel transformarile din cadrul societatii", se precizeaza in caietul de sarcini al licitatiei, dupa cum arata Mediafax.

Potrivit documentului, din punct de vedere al sistemelor informatice, portofoliul actual al CNPR este diversificat si eterogen, aplicatiile fiind in mare masura dezvoltate intern si acoperind partial procesele de afaceri ale companiei.

"Automatizarea partiala a proceselor de afaceri precum si interfatarea redusa a aplicatiilor genereaza o serie de dificultati in gestionarea centralizata, unitara, eficienta si eficace a companiei", se mai spune in caietul de sarcini.

Achizitia sistemului informatic va fi acoperita din surse proprii.

Ofertantii vor face dovada ca au finalizat, in ultimii trei ani, cel putin un contract, cu o arie de acoperire nationala, in valoare estimata de minim sase milioane de euro, care a avut ca obiect livrarea unei solutii informatice integrate ce a inclus atat echipamente hardware, cat si cel putin doua dintre urmatoarele componente, respectiv sisteme de tip CRM, ERP, de raportare manageriala operationala tip tablou de bord, de planificare si bugetare, de control al accesului la aplicatii informatice si de gestiune unitara a conturilor de utilizator.

La licitatie pot depune oferte societati a caror cifra medie de afaceri pe ultimii trei a fost egala sau mai mare de 20 milioane de euro. Valoarea garantiei de participare a fost stabilita de CNPR la un milion de lei.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de peste 7.100 de oficii postale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse intr-o retea virtuala privata (VPN).

Saptamanal, operatorul distribuie peste 11 milioane de trimiteri postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
O persoană din zece va renunța să își mai cumpere smartphone anul acesta
Setari Cookie-uri