Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) a consemnat o cifra de afaceri de 79,2 milioane de euro in 2010, in crestere cu 1,1% fata de anul precedent, rezultat care plaseaza operatorul in afara tendintei de scadere a pietei, a declarat directorul general al SNR, Cristian Nitu.

"Ca toti jucatorii activi in telecom, SNR este si ea afectata de trendul general de scadere a economiei prin diminuarea cererii, dar si de scaderea puterii de cumparare a clientilor. In plus, piata telecom din Romania este una atipica, unde este omniprezent, sub o forma sau alta, asa numitul «razboi al preturilor», ceea ce duce la o contractie a marjei de profit a oricarui operator de mici sau mari dimensiuni", a adaugat Nitu, conform Mediafax.

El a aratat ca, desi toti operatorii telecom au raportat scaderi ale cifrei de afaceri intre 8% si 18% in 2010, obiectivul managementului SNR a fost mentinerea nivelului veniturilor comparativ cu 2009.

"Atat cresterea cifrei de afaceri, cat si scaderea pierderilor reprezinta componente prioritare ale proiectului extins de modernizare si de rentabilizare a SNR", a explicat seful SNR.

O serie de masuri au contribuit la imbunatatirea situatiei operatorului, cum ar fi:

- optimizarea flotei auto si a consumului de energie electrica;

- reducerea cheltuielilor cu piesele de schimb si cu numarul de ore suplimentare;

- diminuarea cheltuielilor cu intretinerea si reparatia echipamentelor;

- demararea unui proces complex de redefinire al liniilor de business.

Fost director general al Romtelecom si Artelecom, Nitu a preluat conducerea SNR in septembrie 2010, inlocuindu-l pe Marius Popentiu.

Potrivit lui Nitu, principalele realizari ale SNR in 2010 au fost inceperea procesului de modernizare a infrastructurii retelei pentru cresterea competitivitatii serviciilor de comunicatii, pregatirea procesului de tranzitie catre televiziunea digitala (DVB-T) si lansarea comerciala a serviciilor broadband de tip WiMAX, primul oras acoperit fiind Onesti (noiembrie 2010).

Costurile intregului proiect WiMAX la nivel national, care are termen de finalizare anul 2011, se ridica la aproximativ 40 milioane de euro, care vor fi acoperite prin credit. In noiembrie 2010, SNR a anuntat ca va contracta de la BCR un imprumut de 65 milioane de euro, destinat in principal refinantarii altor imprumuturi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
An atipic: În 2020 vânzările de smartphone-uri ar putea avea o scădere RECORD
Setari Cookie-uri