RCS&RDS, cel mai important furnizor de servicii de televiziune de pe piata locala a revenit pe locul al doilea in Ungaria in ultimul trimestru din 2010 dupa ce la inceputul anului trecut pierduse aceasta pozitie in fata T-Home, companie detinuta de grupul german Deutsche Telekom.
Pe primul loc s-a mentinut UPC cu in jur de 775.000 de abonati de televiziune si o cota de 29% din totalul celor 2,66 milioane de utilizatori de TV pe care ii au cei mai mari 12 operatori din Ungaria, arata datele (vezi tabel 1) din decembrie 2010 publicate de National Communications Authority (NCA), arbitrul telecom pe piata maghiara.

RCS&RDS avea prin brandul Digi TV circa 690.000 de clienti (o cota de 25,9%) in decembrie, iar T-Home in jur de 665.000 de utilizatori si o cota de piata de 25%.

Dupa mai bine de o jumatate de an in care compania romaneasca controlata de Zoltan Teszari a fost pe locul al treilea pe piata de televiziune maghiara, in octombrie anul trecut serviciile Digi au ajuns la o cota de 25,3% ( 654.500 de utilizatori) in timp ce T-Home inregistra o cota de 24,9% cu in jur de 644.100 de clienti.

Cei mai mari 12 operatori de televiziune din Ungaria aveau 2,66 milioane de abonati in decembrie anul trecut, insa piata totala era estimata la in jur de 3,10 milioane de utilizatori.

Numarul de abonati de televiziune in Ungaria in decembrie 2010:




Ungaria este a doua piata ca importanta pentru RCS&RDS dupa Romania, compania avand operatiuni si in Spania, Cehia, Croatia, Slovacia si Serbia.

Cei trei operatori care domina serviciile TV din Ungaria duc o lupta foarte stransa si in Romania, unde lider este RCS&RDS, urmat de UPC Romania si Romtelecom (detinut si de Deutsche Telekom prin grupul grec OTE).

In prezent cea mai mare concurenta pe piata locala de servicii TV este pentru pozitia a doua, cei de la Romtelecom achizitionand jucatori mai mici prin compania NextGen pentru a trece in fata UPC Romania, operator controlat de americanii de la Liberty Global.

In septembrie anul trecut, RCS&RDS avea pe piata locala 2,1 milioane de abonati de cablu digital si analogic, potrivit unor date prezentate de agentia de evaluare financiara Moody's. Pe de alta parte, pe segmentul de televiziune digitala prin satelit (DTH), RCS&RDS avea 1,1 milioane de clienti la finalul lui 2009, conform informatiilor prezentate de operator.

De asemenea, in septembrie anul trecut, UPC inregistra 1.156.000 de clienti de televiziune, in timp ce Romtelecom avea de 1.003.182 de abonati.

In iunie anul trecut in Romania erau 5,73 milioane abonati de televiziune.

Numarul de abonati de televiziune in Ungaria in iunie 2010:



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri